16 de febr. 2018

ARCA ATORGA ELS PREMIS PROTECCIÓ I DESTRUCCIÓ DEL PATRIMONI.

          Junta d'ARCA i representants de les candidatures 
                                          al Premi Protecció.
Poblat Talaiòtic de Capocorb Vell Premi Protecció del Patrimoni d'ARCA.

Torres de Son Jaumell i Capdepera, Premi destrucció.

Un sopar d'ARCA per decidir i recordar la feina d'un any
Ahir ARCA va celebrar el seu sopar anual durant els quals els assistents, persones associades i amigues d'ARCA varen poder votar per triar la candidatura guanyadora.

ARCA també aprofita per recordar breument la feina realitzada per l'entitat durant l'any.

PREMI PROTECCIÓ PATRIMONI

Poblat talaiòtic de Capocorb Vell.

Durant el sopar celebrat ahir ARCA va atorgar el Premi Protecció del Patrimoni a Lucía Clar per la seva dedicació al manteniment del Poblat Talaiòtic de Capocorb Vell, del qual és la propietària. Des d'ARCA aconsellam la visita a aquest indret perquè és una manera d'acostar-se al nostre passat inserits al medi rural. És un plaer cultural de primer ordre que entra per tots els sentits: vista, oïda, tacte i olor a més del gust, perquè Lucía fa uns dels millors pa ambo li de l'illa.

Pròximament una delegació d'ARCA s'acostarà a Capocorb Vell per fer lliurament del diploma acreditatiu ja que no va poder assistir a l'acte cap representant de la família.

Votació renyida. Per ARCA les tres candidaturas són guanyadores

Varen assistir al sopar representants de les altres dues candidaturas a les quals férem lliurament del seu diploma de candidatura.

Museu de Manacor. Per la renovació de sales, especialment la d'art paleocristià. Vàrem premiar a Magdalena Salas, directora, i el seu equip, que fan un gran esforç amb activitats de recerca i divulgació del Patrimoni.

Productora Cinética pel programa "Un Lloc amb Història", programa de divulgació emès a IB3. Lluís Ortas i Victòria Morell han estat els creadors amb l'ajuda de l'historiador Tomàs Vibot.

MENCIÓ ESPECIAL

Antoni Ginard recollint la menció especial, junt a Pere Ollers i 
Àngels Fermoselle, President i vicepresidenta d'ARCA.
A la coordinació de l'Avantprojecte de rehabilitació i millora del Port del Molinar.

Personalitzat en Antoni Ginard López, Cap d'Infraestructures de l'Autoritat Portuària de Balears (APB).

Antoni Ginard ha coordinat les tasques de l'equip redactor, encapçalat també pel Despatx Junquera d'arquitectes i MCVALNERA. Amb criteris tècnics i sensibles amb el sentir de la ciutadania, el resultat és i serà excel·lent per a la ciutat de Palma. ARCA, que ha lluitat durant anys integrada en el moviment ciutadà en defensa del Port Petit del Molinar, reconeix d'aquesta manera una feina ben feta.

Antoni Ginard va recollir i agrair el reconeixement.

PREMIS DESTRUCCIÓ GAIREBÉ EMPAT TÈCNIC

Per la mínima es va dur el Premi Destrucció.

Les torres de Son Jaumell i Capdepera pel seu lamentable estat de conservació. Sino s'actua, davant aquest fet seran un munt de pedres i res més. El Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Capdepera tenen la seva part de responsabilitat.

Les altres dues candidatures mereixedores del Premi Destrucció foren:

Destrucció de l'edifici del Passeig Mallorca 15. Responsables tant els promotors com l'Ajuntament de Palma que no va atendre a la petició de catalogació que es va fer amb molta anticipació per part d'ARCA. Una pèrdua irreparable que es podia haver evitat.

Estris i rètols que desfiguren les façanes. El paisatge urbà perd qualitat cada dia.


ARCA vol expressar el seu agraïment a Michael Landström, que va donar totes les facilitats per poder celebrar l'acte al seu restaurant Portitxol i al pintor Antoni Bibiloni que va cedir tres de les seves obres a ARCA per poder sortejar durant el sopar.