22 d’abr. 2008

Els rètols dels casals també són Patrimoni

És difícil trobar en tan poc espai físic tantes equivocacions, de tan mal gust i tan atentatòries contra el Patrimoni.

Primer- A Mallorca només hi ha dos palaus: el Palau Reial i el del Bisbe. Totes les altres habitatges importants són casals.

Segon- Per què introduir la parla italiana i el castellà en el carrer d’un ofici del moll : “els apuntadors”?, Per què dues classes de numeracions, la romana i l’aràbiga?

Tercer- Per què la utilització de marbre a immobles de marès, tapial i Santanyí?

Per tant, ni és admissible “Palacio Ca´n Massa” ni “Palau sa Font” ni “Palau Solleric”:

Cal conservar la imatge de Ciutat, no donar idees equivocades, ni canviar els termes per uns altres. El carrer Apuntadors és un indret, freqüentat per gran nombre de turistes i és molt important, en espais com aquests vetllar per la identitat de la nostra ciutat i el símbols originaris.

Un altre aspecte inadmissible son les faltes ortogràfiques, el que dóna un mal aspecte per Ciutat i objecte de burla pels qui ens visitin.

Demanem a Cort faci retirar aquesta placa el més aviat possible.

1 comentari:

Anònim ha dit...

También existe el "Palacio March", concesión popular, que no es tal, para indicar de una manera muy sutil que Joan March era un advenedizo en la burguesía mallorquina.
La idea de llamar Palau Soleric a lo que quizá debería ser llamado Can Vallés (no confundir, por favor con la famosa "Casa Vallés" de la Porta de Sant Antoni) pertenece al profesor Miquel Durán, quien no puede ser tachado precisamente de desconocedor de la realidad histórica de Palma, y con ella quiso poner de manifiesto el nuevo uso que se pretendía dar al edificio que quedaba desvinculado de la tradición. Lo hizo conscientemente cuando era el concejal de cultura que promovió la compra del edificio por parte del Ajuntament de Palma.