7 de set. 2018

DAVANT EL PROJECTE D'EMBELLIMENT DEL CENTRE DE CAMPOS, L'AJUNTAMENT ENS HA ASSEGURAT QUE CONSERVARAN LES VORERES DE PEDRA.

Fa uns mesos ja ens varen informar socis i simpatitzants obres de voreres a Campos que podrien fer malbé les voreres històriques o de pedra.

Davant això ARCA va dirigir una carta al batle perquè en els projectes immediats i futurs tinguessin en compte això i conservassin les voreres històriques o de pedra que resulten característiques del centre històric de Campos.

Fa una quinzena de dies, el regidor delegat del batle es va posar en contacte amb ARCA i va mostrar el Projecte assegurant que conservarien les voreres de pedra, en el projecte actual que només va des de la cantonada del carrer Cosme Ma. Oliver fins a la cantonada del carrer Pare Alzina, dins el Carrer Plaça, i Convent, Crta. de Santanyí. De fet, en el tram de les obres previstes i ara començades pràcticament només queden uns 30 metres de vorera (acera) de pedra (alçada del carrer Convent, 13 i auditòrium de Campos).

Així i tot, preocupa a ARCA com quedaran aquests dos trams de vorera històrica amb l'ampliació i amb el nou trespol, com sempre passa en aquest tipus de projectes que de vegades obliden el patrimoni històric i es centren només en l'accessibilitat o la fàcil execució, igual que en l'enllumenat està primant ara una suposada eficiència energètica que ningú acredita davant el manteniment dels centres històrics dels nostres pobles adequadament, sent aquest un patrimoni característic i propi de les viles i ciutats que, si és perd, mai podem recuperar.

ARCA, davant l'allau dels projectes d'embelliment i de millora, demana a totes les administracions concernides que considerin sempre una prioritat conservar i mantenir el patrimoni cultural dels pobles, viles i ciutats.