24 de set. 2008

Més despropòsits per les obres del C/ Caro, 18

ARCA ja va denunciar públicament, en data de 29 de juliol de 2008 les obres que es duen a terme a un immoble situat al carrer Caro, 18, cantonada amb el carrer Pou, dins la popular barriada de Santa Catalina.

Des del nostre punt de vista, creiem que són unes obres totalment desafortunades. Com es pot veure a la imatge, s’ha afegit a l’immoble existent, un cos superior en forma de galeria que romp amb l’estètica d’aquesta barriada i que no té sentit de ser.

A dia d’avui, els despropòsits segueixen en la direcció d’aquest projecte. S’ha afegit una teulada prefabricada, aspecte insòlit d’aquesta barriada i que no pot servir com a precedent per a altres construccions, perquè representa la pèrdua de valors tradicionals per un barri tan emblemàtic.

Un altre aspecte que ens preocupa és des del punt de vista administratiu, i afecta a l’ocupació de via publica. El promotor ha demanat col·locar uns bastiments a la façana, els quals presenten ordre de retirada per a dia 29-8-2008, i a dia d’avui, aquests encara estan col·locats.

ARCA ha demanat a l’Ajuntament de Palma:

1. Control d’aquestes obres per part d’un tècnic municipal i veure que s’ajusten al projecte original d’obra.

2. Retirada de la teulada prefabricada, per tal de no establir un precedent en la estètica negativa a la barriada de Santa Catalina o altres indrets amb un arquitectura típica i tradicional.

3. Comprovar si les bastides de la façana han superat el termini d’ocupació de via publica.


Santa Catalina és una de les barriades amb més carisma de Ciutat, amb una arquitectura popular, austera i de línies senzilles, però que li donen al seu conjunt un caràcter especial i d’uniformitat, que fan d’aquesta barriada un exemple únic com a tal. Si seguim amb aquest mal exemple, arribarà que la barriada perdrà tot el seu caràcter, pel qual ha estat admirada.