11 de set. 2008

ARCA intensifica la seva campanya per a la protecció de les cases de Son Mosson

Avui, dijous, 11 de setembre hem tingut una reunió amb la Directora General de Transport Aeri i Marítim, la Sra. Joana Mª Amengual Bibiloni i el cap del Servei de Transport Aeri, el Sr. Joan Miquel Bergas Font per tal de demanar la seva ajuda per a la protecció de les cases de Son Mosson.

La reunió ha estat profitosa i hem pogut observar la sensibilitat demostrada per la Direcció General de Transport Aeri i Marítim, la qual ha entès els nostres arguments i creiem que es pot obrir una línia d’enteniment. ARCA te intenció de seguir amb les converses i demostrar amb arguments lògics i raonables que és possible conservar Son Mosson.

Les cases de Son Mosson, ubicades dins els terrenys de l’aeroport de Palma, mai han suposat un problema per a la navegació aèria.

Fa ja mesos que AENA, amb una actitud de despreci cap al patrimoni arquitectònic i històric de Mallorca, té intenció de esbucar-les. Ha utilitzat el sempre còmode argument de la seguretat, per justificar lo injustificable. Un argument que des d’ARCA el consideram fals.
La realitat és que no se coneixen parts de incidents que s’hagin pogut donar durant més de 40 anys de circulació aèria intensa que hi ha a l’aeroport.

No sabem quins motius ocults hi ha darrera la intenció de destruir Son Mosson, però ARCA no està disposada a que Mallorca perdi un patrimoni singular com aquest.

Per aquest motiu hem intensificat la campanya de protecció de les edificacions i farem arribar als mitjans de comunicació totes les iniciatives al respecte.