8 de nov. 2018

ARCA presenta el llibre "El velòdrom de Tirador. Una història de l’esport a Mallorca".

ARCA va presentar ahir dimecres 7 de novembre el llibre "El velòdrom de Tirador. Una història de l’esport a Mallorca" de l'historiador Manuel García Gargallo.

Tirador va ser una de les primeres instal·lacions esportives de l’illa de Mallorca, que a dia d’avui encara es conserva entre runes. Es tracta del dotzè velòdrom més antic del món i en el seu moment fou tot un símbol de modernitat per a palma, que creixia i estrenava el seu eixample.

Quan el 1903 el velòdrom de tirador albergà les primeres curses de bicicleta, el públic que s’acomodava al costat de la pista segurament se sentia atret no només per un esdeveniment esportiu, sinó també per la novetat i per la modernitat d’un mitjà de locomoció que des del seu naixement havia captivat l’imaginari popular.

La bicicleta, però, va desembocar en el primer esport de masses: el ciclisme, que va tenir el seu propi temple a palma: el velòdrom de tirador, on també es practicaren altres esports, com la boxa, el futbol o el bàsquet. Un velòdrom que assolí fama internacional. Aquesta és la seva història.