26 de nov. 2018

ARCA organitza la vuitena visita del programa Agricultura, paisatge i patrimoni a la Cooperativa Agrícola de Sant Bartomeu (Sóller).

El passat dissabte 24 de novembre varem dur a terme la vuitena i darrera visita del programa Agricultura, paisatge i patrimoni, a la Cooperativa Agrícola de Sant Bartomeu (Sóller) amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears.

La Cooperativa Agrícola de Sant Bartomeu, tot i tenir més de cent d'anys d'història, creada a l'any 1898, com a Sindicato Agrícola Católico Sollerense, per Mn. Mir Rullan, compta a dia d'avui amb la maquinària més moderna i sofisticada, i és capaç d'assolir una producció de 900 tonelades, tal i com ens explicà Aina Mora, de méscultura, a la nostra visita. Tota aquesta modernització i sofisticació no lleven de banda, que es produeixi un oli de qualitat i verge, el qual pogueren tastar i comprovar els nostres visitants.

La Cooperativa Agrícola de Sant Bartomeu a part de la producció d'oli, també es dediquen a la comercialització d'altres productes, com la taronja, que tants de beneficis econòmics ha donat històricament a aquest poble i sense oblidar l'horticultura, i és que Sóller ha estat des de sempre una de les hortes més importants de Mallorca, amb una concentració important d'agricultura de reguiu, gràcies a l'abundàcia d'aigües que arriben des de les muntanyes que envolten aquesta localitat.