15 de nov. 2018

ARCA inicia la segona edició del programa "Música, turisme i patrimoni".

Banda Polonski tocant a l'hotel Posada Terra Santa.
ARCA va iniciar ahir el programa "Música, turisme i patrimoni" que compta amb el suport de l'Associació Hotelera de Palma (ASHPAMA) i la col·laboració de la Fundació Turisme Palma 365 (Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Palma).

El programa "Música, turisme i patrimoni" començà amb una ruta per l'antic Call Jueu de Palma, on participaren 30 persones i fou guiada per l'historiador Xavier Terrasa.

Concert de la Banda Polonski.
La ruta començà a l'antiga entrada principal del Call Major de Ciutat, on conflueixen a l'actualitat els carrers Sol i Monti-sion. Posteriorment, avançarem fins a l'església de Monti-sion, on es pensa que hi hagué l'antiga sinagoga major del Call. Continuarem pel carrer de les Escoles fins a arribar al carrer de la Torre de l'Amos, que ens recorda una història d'amor i infidelitat que va ocórrer al Call durant el segle XIV. Varem fer una aturada al carrer Botons, per mostrar un exemple d'arquitectura gòtica que es conserva a aquest carrer. Per fianlitzar, acabarem davant l'estàtua del cartògraf Jafuda Cresques, inaugurada a l'any 2007 i realitzada per l'escultora Isabel Ballester.



Posteriorment, entrarem a l'interior de l'hotel Posada Terra Santa i poguerem gaudir d'un concert de música Klezmer a càrrec de la Banda Polonski.

Una vetllada molt hermosa i emocionant, on la cultura i el patrimoni foren els vertaders protagonistes.