22 de març 2018

Presentació del llibre “Els materials de construcció a Mallorca. La documentació històrica (segles XIV-XVIII)”, de Miquel Ballester.

Dra. Mercè Gambús, Miquel Ballester i Lleonard Muntaner.
ARCA va presentar ahir dimecres 21 de març el llibre “Els materials de construcció a Mallorca. La documentació històrica (segles XIV-XVIII)”, de Miquel Ballester.

La presentació va anar a càrrec de la Dra. Mercè Gambús i l´editor Lleonard Muntaner.

Aquest estudi esdevindrà amb tota seguretat una aportació inèdita a la literatura científica de la construcció a Mallorca i, alhora, un punt de partida en la línia de recerca que Miquel Ballester ve conreant des de fa uns quants anys. Emprendre l’estudi sistemàtic dels materials i les tècniques constructives a partir de les fonts arxivístiques publicades, a hores d’ara, contribueix a omplir un buit
historiogràfic general que haurà de nodrir les àrees historicoartístiques i cientificotècniques implicades en la recerca de l’arquitectura, la construcció i la diversitat tipològica. El món dels professionals de la construcció i de la conservació del patrimoni en són igualment destinataris imprescindibles.