21 de març 2018

ARCA defensarà al Ple les Casetes de sa Costa del Teatre.

ARCA assistirà al Ple de l'Ajuntament de Palma a celebrar demà dia 22

Demanam unanimitat en la rehabilitació de les Casetes de sa Costa del Teatre

Les esmentades casetes tenen més de150 anys d'antiquitat i si es rehabiliten poden ser un revulsiu positiu per a la imatge i la vida de la zona.
Són de propietat municipal i ara presenten un aspecte deplorable d'abandonament.

ARCA HA DIRIGIT UN ESCRIT A TOTS ELS GRUPS MUNICIPALS
ARCA fa una crida a les regidores i els regidors de l'Ajuntament de Palma integrats en els distints  grups municipals per a que al Ple a celebrar dia 22 de març es doni suport a la conservació i rehabilitació de les casetes de sa Costa des Teatre.

ARCA fa molts anys que ho demana. Aquesta legislatura ho ha plantejat a les diverses reunions mantingudes amb el regidor d'Urbanisme, el de cultura i el de districte centre. A més hem demanat la seva inclusió al catàleg municipal. També al full de peticions d'ARCA per a incorporar als seus programes electorals també hi figurava.

Per últim hem fet una proposta d'usos que suposaria una dinamització de la zona i la possibilitat d'afavorir la comerciatització de productes no industrials, si no artístics, creatrius o artesanals fets a Mallorca.

ARCA i Ciutadans ho traslladen al Ple, proposta que les casetes es rehabilitin i després es lloguin per períodes curts, de setmanes o quinzenes a persones que creïn producte local, artístic o artesà, no industrial, de manera que passejar per les casetes de sa Costa des Teatre sigui una oportunitat tant per qui ven, com qui vol comprar i conéixer productes propers, artístics i creatius o artesans de Palma o de Mallorca.

Tenim l'oportunitat d'aprobar una mesura necessària, enriquidora i il.lusionant per a la nostra ciutat, per unanimitat, és allò que demanam a tots els grups polítics.

Tenim l'oportuinitat de conservar i posar en valor 150 anys d'història amb unes estructures humils i singulars.

El Grup municipal de Ciutadans ha comprés la importància i la trascendència de la nostra proposta per a la ciutat de Palma. El grup Popular està d'acord i així ho ha expressat amb el seu vot a la comissió celebrada la setmana pasada. Esperam que els grups municipals del pacte de govern no caiguin en l'errada de mantenir el seu vot negatiu que varen emetre durant la comissió de preparació del ple.

La ciutadania desitja consens i diàleg i que s'atenguin les propostes de les entitats socials en benefici de la ciutadania, com és el cas.


Assistirem al Ple a defensar les Casetes de sa Costa des Teatre i confiam en celebrar la unanimitat. També cercarem la unitat del vot per defensar un pla contra les pintades incíviques a Palma, especialment les que agredeixen el Patrimoni.