3 de gen. 2018

ARCA DÓNA SUPORT A LA RECUPERACIÓ DEL PASSEIG MARÍTIM DE PALMA.

La proposta de guanyar espai per a vianants al Passeig Marítim és una proposta molt antiga a Ciutat i molt necessària.

ARCA sempre ha dit que el Passeig Marítim de Palma ha estat maltractat i usurpat d'una banda per l'excessiva ocupació de la mar per a l'amarrament de vaixells i d'altra per nombrosos carrils per a cotxes. La zona de passeig ha quedat reduïda, avui en dia, a una voravia i a un carril bici que de vegades obstaculitza el camí a vianants i viceversa.

UN PASSEIG PENDENT DES DE FA MOLTS ANYS

Quan es va construir la Via de Cintura es va dir que el Passeig Marítim quedaria alliberat de trànsit i es recuperaria per a un Passeig amable i càlid. Han passat massa anys i avui és el moment de començar a rectificar, amb una aposta decidida per una nova mobilitat a Ciutat, que pensi de cara al futur sense tants de cotxes i amb respecte pel vianant, tendint a revertir realment el canvi climàtic.

ARCA ànima a l'Ajuntament de Palma i a l'Autoritat Portuària de Balears a tirar endavant la recuperació del Passeig Marítim i la reconversió en un passeig autèntic, que resolgui bé l'ampliació de l'espai per a la ciutadania, la relació necessària entre Passeig Marítim i es Jonquet i es Moll Vell. Les administracions implicades s'han de coordinar i donar participació a la ciutadania perquè un Projecte ambiciós sigui impulsat, que incrementi patrimoni urbà i paisatgístic.


ARCA participarà a les reunions per definir el model definitiu ja que el Patrimoni paisatgístic i cultural que representa el Passeig Marítim per a la nostra ciutat, bé s'ho mereix.