23 de gen. 2018

Així era el Terreno, un viatge pels orígens i l'evolució del barri palmesà a través de la fotografia.

Aquest dijous 25 es presentarà el llibre de Xavier Terrasa a ARCA.

Dia: dijous, 25 de gener de 2018
Hora: 19.30 hores
Lloc: ARCA, carrer can Oliva, 10, baixos, Palma

Tindrà lloc la presentació del llibre de Xavier Terrasa, Així era el Terreno. Imatges d’ahir. L'obra mostra un recull de fotografies antigues que ens conviden a repassar els orígens i l'evolució del barri palmesà del Terreno. A la presentació hi intervindran l'autor del llibre, Xavier Terrasa i els editors (Illa Edicions).

El dissabte 27 amb la col·laboració d’ARCA s’ha programat una passejada pel Terreno acompanyada del llibre i sota el guiatge de l’autor, Xavier Terrasa. 

L’activitat començarà a les 10:30 hores i el punt de trobada serà a la Plaça Gomila (El Terreno). La presentació del llibre del dijous 25 és d’entrada lliure i la visita guiada seran 5 euros per socis d’ARCA i estudiants o 8 euros preu de l’entrada general. Per més informació i reserves: arcainforma@arcapatrimoni.net

Més sobre el llibre Així era el Terreno

En aquest llibre, l'historiador Xavier Terrasa recupera la història del barri del Terreno a través de fotografies antigues. Abans de la construcció de la finca del Terreno, al segle XVII, allà només hi havia el Castell de Bellver i el Llatzaret, més conegut com la Quarentena. No va ser fins al segle XIX que se n’inicià la urbanització. Tot va començar quan les classes acomodades de Palma hi construïren cases, principalment per estiuejarhi. Però a partir del segle XX ja s'hi van establir i hi començaren a residir durant tot l'any.

L'arribada del turisme va donar un gran impuls a la zona, però l'excessiva oferta nocturna acabà ofegant-la i entrà en declivi. El llibre se centra fins a finals dels anys seixanta i capta l'esplendor social i cultural que es visqué en aquest barri de Palma.

Un altre cop, tal i com ens té acostumats, l’historiador Xavier Terrasa, ens descobreix els encants i històries oblidades de la nostra ciutat. En són exemple, el llibre Así era el Molinar (2013) o El patrimonio desaparecido de Palma (2012). Ara, a través d’aquest llibre editat per Illa Edicions ens recupera la memòria del barri del Terreno, tot acompanyat de fotografies antigues.