25 de maig 2018

ARCA i Palma XXI opinen que no hi ha cap argument que justifiqui l'aparcament davant el moll de la Llotja.

Imatge propera a la Llotja on es vol construir
l'aparcament.
NO HI HA CAP ARGUMENT SERIÓS PER FER UN APARCAMENT AL MOLL SITUAT DAVANT DE LA LLOTJA.

HEM DEMANAT A CORT L'INFORME DE MOBILITAT QUE HO JUSTIFIQUI I, PER ARA, NO ENS HO HAN LLIURAT.

ARCA i PALMA XXI hem demanat fa una setmana al departament de Mobilitat de Cort la documentació que justifiqui la seva defensa de l'aparcament al moll situat davant de la Llotja que ha tret a consurs l'Autoritat Portuària de Balears (APB). Aquesta documentació, una setmana després de sol·licitar-la no ens l'han fet¡ arribar. Es podria donar la circumstància que no hi fos.

NO HI HA CAP ZONA VERDA DECENT SOBRE UN APARCAMENT SOTERRAT

És engany fer creure, com diuen desde l'Autoritat Portuària i des de Cort,  que l'aparcament es vol fer per amagar sota terra els vehicles que hi ha ara a superfície i que al seu lloc es farà una zona verda.
  1. No hi ha cap zona verda decent sobre cap aparcament soterrat.
  2. Ara si hi ha una zona verda i arbres de gran envergadura que hauran de ser arrabassats.
  3. Un aparacament soterrat suposa a la superfície un impacte visual i una dificultat de trànsit transversal dels vianants degut a les rampes d'accés i sortida dels vehicles, les escales, els ascensors i els tubs de aireació (basta recordar les casetes del parc de ses Estacions o de qualsevol altre indret soterrat. Amb el renou que les turbines provoquen).
  4. Ho plantejan com si fos gairebé  gratuït i altruista destruir un troç del Port de Palma just davant la Llotja. Evidentment si se presenta qualque empresa a la construcció d'aquest aparcament serà per fer negoci i mentre més cotxes pugui dur, millor. No es tracta , doncs de ficar tan sols un centenar que hi ha ara a superfície.
  5. Respecte a l'afectació al Patrimoni. Queden afectades l'escala Reial, el paisatge urbà de la zona i el perill d'afectació a la Llotja tant al període de construcció com després per les possibles modificacions d'escorremties subterrànees. No hi ha ningú que pugui parlar de risc zero per la Llotja. Dir el contrari és faltar a la veritat.

DEMANAM A CORT I A L'AUTORITAT PORTUÀRIA QUE RECTIFIQUIN

Aquesta zona verda quedaria arrabassada.
Les nostres entitats continuaran intentant explicar a la ciutadania la realitat d'un projecte dolent per a la ciutat i sembla que amparat per un equip de govern que deia que volia llevar cotxes del centre de la ciutat i dóna el vist i plau de crear un nou focus de atracció.


A l'Equip de Govern de Cort i a l'Autoritat Portuària li demanam que rectifiquin en bé de la ciutat i el seu futur.