7 de des. 2007

ARCA solicita la retirada de les tanques ubicades devant l'edifici modernista Príncipe Alfonso

ARCA ha sol·licitat per escrit a la Batllessa la retirada de les tanques publicitàries ubicades davant l’edifici modernista Príncipe Alfonso, al carrer Joan Miró número 321. Les tanques fa anys que estan instal·lades i impedeixen totalment la visió de l’edifici.
Les esmentades tanques impedeixen que l’edifici pugui ser observat des del carrer Joan Miró i per tant fan malbé el paisatge de la zona. L’impacte visual és molt negatiu, i demanam la seva retirada per donar valor a la ruta modernista de la que gaudeix la nostra ciutat.
A més la categoria artística de l’esmentat edifici, que forma part del recorregut pel modernisme de la ciutat de Palma i és obra de l’arquitecte fill il·lustre de la ciutat, Gaspar Bennàzar, és molt gran i per tant requereix que sigui realçat.

Característiques de l’edifici

L’antic Hotel Príncipe Alfonso, és un projecte de Bennàzar de l’any 1906. Encara que en l’actualitat l’edifici que observam no es correspon amb el projecte original perquè va ser adaptat a usos comercials, mantè l’excel·lència dels elements modernistes inspirats en el repertori historicista. Hi abunden els elements mudèjars, la decoració amb ceràmiques amurades i rajoles vidrades.

Els interiors varen ser tractats amb la mateixa riquesa ornamental que els exteriors, inspirats en recursos estilístics mudèjars.
La façana està treballada amb pedra calcària i totxo vidrat, la qual cosa recorda alguns dels primers projectes d’Antoni Gaudí. Tant en la composició de la façana com en la decoració interior, usa elements ornamentals d’inspiració mudèjar o arabitzants i alguns motius vegetals.

Confiam en la resposta positiva des del consistori palmesà.