14 d’oct. 2024

ARCA COMPARTEIX UNES HORES AMB EXPERTS FRANCESSOS EN PATRIMONI DE FORTIFICACIONS


LA VISITA ACABÀ A LA TERRASSA DEL BALUARD DE SANT PERE

ARCA, ahir horabaixa, va acompanyar en una visita per les murades de Palma un grup d’experts francesos en Patrimoni de Fortificacions de l’Associaió VAUBAN

ARCA va fer  d'amfitriona a l'Association de França per la murada de Palma, des de l'escalinata de la Seu fins al Baluard de Sant Pere. Va dirigir el grup Nael Falo, geògraf, qui amb plànols i fotos va exposar una síntesis de la història de la murada palmesana. Va col·laborar amb la traducció la simpatitzant d’ARCA Claudia Lier.

L'Association VAUBAN, presidida pel Sr. Alain Monferrand, és una entitat cívica francesa que té cura de 17 llocs d'interès cultural (fortificacions de diferents segles d'història que reuneixen una xarxa declarada Patrimoni Mundial per la Unesco)

En la foto es pot veure el grup amb el president, Sr. Monferrand, el president i la vicepresidenta d'ARCA.

A la foto també es pot veure l'arquitecte Sr. Fernando Cobos, vinculat a ICOMOS i acompanyant el grup, format per 25 persones que venen de viatge d'estudi de llocs d'interès de Mallorca i Menorca.

La visita va acabar a la terrassa del Baluard de Sant Pere,  on varen rebre les nostres explicacions sobre la despersonalitzant terrassa-restaurant que es vol ubicar en aquest indret patrimonial de primer ordre (la foto de grup està feta en aquest indret).

Palma 14 octubre 2024