1 d’ag. 2018

ARCA manifesta el seu rebuig i la seva preocupació pels grans bàculs per focus d'il.luminació que a mode de prova hi ha instal.lats al Mirador de la Seu.

ARCA rebutja aquesta intervenció i vol advertir del gran impacte paisatgístic negatiu d'aquests bàculs. A més, els hem d'imaginar amb una sèrie de focus afegits i probablement un nombre major de suports per a il.luminar tota la façana.

ARCA va lluitar per a que es retirasin els cotxes del Mirador de la Seu i ara, la millora de l'entorn és espectacular. No tendria sentit haver aconseguit aquesta millora llevant els cotxes  i ara omplir-la de pals per a suport de llums i focus.

La Catedral ara està il.luminada des dels edificis veïnats i des de la terassa inferior al mirador de la Seu. Millorar la il.luminació i canviar a tècniques més modernes ens sembla positiu sempre que es respecti la visió de la Seu sense cap element de suport que perjudiqui el monument o tot el seu entorn, també monumental.

La Seu és l'element patrimonial  més important de Mallorca de dia i de nit. La preservació paisatgística del seu entorn és vital, de dia i de nit. Aquests pals, o bàculs amb focus provoquen un perjudici a la visió de la Seu en si mateixa, per tant.

ARCA ha rebut també missatges de persones associades i simpatitzants manifestant la seva preocupació. Un autèntic desastre, que esperem sigui rectificat el més aviat possible.