13 de juny 2018

ARCA demana a l'Ajuntament de Palma que retiri d'immediat una gran banderola d'un establiment de menjar ràpid.

Aquesta banderola incompleix la normativa i pot ser un efecte cridada i ser copiat per altres terrasses.  Una agresió més al paisatge urbà que fa una setmana que hi és i no s'ha actuat des de l'Ajuntament de Palma.

ARCA, Associació que vetlla pel Patrimoni de l'illa de Mallorca amb aquest escrit de denúncia que a la Plaça d'Espanya de Palma, a la terrassa del negoci Burguer King fa aproximadament una setmana que hi ha una banderola de publicitat de l'esmentat negoci amb un peu i una alçada total d'uns 4 metres aproximadament.

ARCA demana que l'Ajuntament de Palma actiu d'immediat, retirant l'esmentat element pels següents motius:

1. És un obstacle que possa en perill la mobilitat segura de vianants.
2. No és un element considerat com a permisible a les terrasses.
3. Comporta un impacte paisatgístic negatiu molt important.
4. Implica la vulgaritzacio i despersonalització d'un espai emblemàtic de la ciutat.
5. No llevar-lo d'immediat podria provocar un efecte cridada per altres negocis que disposin de terrasses.

Incompleix l'Ordenança d'Ocupació de Via Pública i seguramemt d'altres. Aquest artefacte no compleix la ordenanza d'OVP vigent als següents articles:

1. Article 63 referit a banderolas al punt 2: No seran autoritzables quan la seva finalitat sigui realitzar publicitat comercial.

2. Article 21. Punt 2 on parla dels elements autoritzables, no es parla d'aquests tipus d'elements.

Per aquest motiu i segons l'article 79 de la mateixa ordenança referit a la retirada d'elements a la via pública l'Ajuntament de Palma, té l'obligació de comunicar la infracció i si en un termini de 24 hores no ha retitirat de la via pública l'element, la policia ha de retirar-lo subsidiariament.

ARCA demana que aquest element sigui retirat de la via pública de manera inmediata i total. És una agressió al paisatge urbà, és un obstacle i no l'ampara cap legalitat, per tant demanam celeritat al respecte.