28 de maig 2013

ARCA demana que no aparquin vehicles davant el port del Mirador de la Seu

Tampoc a la placeta on està l’entrada del Museu Diocesà i l’edifici amb el Drac de na Coca

ARCA, Associació que vetlla per a la conservació del Patrimoni, ha fet una proposta  a l’Ajuntament de Palma per tal de millorar la imatge estètica d’un dels llocs més emblemàtics de Palma: els voltants de la Catedral.

Es dóna la circumstància de que tant davant el portal del Mirador de la Seu, com a la placeta on s’ubica l'entrada al Museu Diocesà, hi ha sempre aparcats fins a un total de 18 vehicles que impossibiliten la contemplació harmoniosa d’un conjunt arquitectònic excepcional.

A més, tot l’espai central de la ja esmentada placeta ubicada a la confluència del carrer Mirador amb el carrer Palau, sol estar ocupat durant el dia per taxis que esperen els seus clients mentre visiten la Seu. Hem pogut observar fins a sis vehicles al mateix temps ocupant tot el centre de la placeta.

Tenim el convenciment que si es cercàs una alternativa tant pels taxis com per als vehicles (que suposam deuen ser de residents ja que és zona ACIRE) i s’eliminessin tots aquests vehicles de devora el nostre major monument, la imatge patrimonial i turística de Palma quedaria altament beneficiada

Per tot això hem enviat a l’Ajuntament de Palma un escrit amb dues demandes concretes:
1. S’eliminin les places d’aparcament actuals del carrer Mirador i de la placeta inicial del carrer Palau (Aproximadament uns 18 cotxes)
2.                  S’eviti que els taxis que esperen visitants a la Catedral estacionin a la Plaça del Bisbe ja que impossibiliten la contemplació i l’ús de l’esmentada plaça per part de qui vista o passeja per la ciutat.

Atendre aquesta proposta, sense dubte redundarà en benefici de la imatge de Palma i en conseqüència del futur econòmic i de l’estima pel Patrimoni i la seva cura.