20 de març 2013

ARCA ha mantingut avui una reunió amb el Regidor d’Urbanisme Jesús Valls

Hem tractat temes fonamentals:

1. Santa Catalina: El regidor ha agraït les aportacions d’ARCA per a aconseguir una protecció efectiva de la barriada. Ha detallat els criteris de redacció del nou PERI i ha parlat de uns terminis d’aprovació definitiva d'aproximadament 9 mesos.

D'esquerra a dreta: Izcue, Fermoselle, Valls, Ollers i Masot.
2. Picaresca per obtenir declaracions de runa: Aquest és un tema que ens preocupa especialment. És veritat que les ITE poden evitar deteriorament, però hem posat damunt la taula la picaresca de molts de promotors que fins i tot a Centre Històric abandonen l’edifici per tal de poder esbucar i fer aparcaments per obtenir més rendibilitat per habitatge. Això provoca una pèrdua d'autenticitat.

El regidor veu amb bons ulls a fer intervenir el Consell de Mallorca quan el grau de protecció ho permeti, per tal de prevenir pèrdues patrimonials i també adoptar criteris més respectuosos amb els valors patrimonials dels immobles pel conjunt on estan inserits.

3. Es Jonquet: Hem tractat amb molta brevetat aquest punt per manca de temps i hem quedat emplaçats a futures reunions. El regidor  considera que seria compatible amb el PEP  la nostra petició de reduir el nombre d’edificis considerats ara “N” (susceptibles de ser esbucats) i incrementar les garanties de protecció. Les discrepàncies principals estan en les dues parcel.les conegudes ara com les de la promoció de “Rentadors” i la promoció d'ACCIONA”. Tot i que ARCA valora en positiu alguns dels canvis introduïts respecte al projecte anterior, consideram que encara són necessaris una sèrie de canvis  per adaptar-se a la declaració de BIC.

A la reunió hem assistit per part d'Urbanisme, el regidor Jesús Valls i el director general Enrique Izcue. En representació d’ARCA Pere Ollers, Josep Masot i Àngels Fermoselle

En resum valoram molt positivament la reunió, el to i la disponibilitat del regidor. Estam en disposició de continuar col.laborant, com sempre ho hem fet.