12 de març 2013

ARCA DEMANA LA RETIRADA DE LES PAPERERES GEGANTS DEL CENTRE HISTÒRIC


A criteri d’ARCA a un Centre Històric de la categoria del de Palma, ha de mirar els detalls estètics com a una qüestió prioritària.

A llocs emblemàtics com les escales del Palau March i al passeig des Born

Resulta incomprensible que a llocs tan emblemàtics com les escales conegudes com les del Palau March, que pugen des de la Plaça de la Reina fins a la Catedral s’hi trobin unes papereres de plàstic negre i d’un volum enorme. Més aviat semblen un poal de fems gegant. I n’hi ha un grapat d’elles.

Les mateixes papereres trobam al passeig des Born, un dels espais més admirables paisatgísticament de la nostra ciutat i un dels més castigats per elements externs.

Imatge lletga

Aquests indrets són molt fotografiats i la imatge lletga que es desprèn no és precisament un factor positiu per a la imatge de la ciutat.

Creim que l’Ajuntament de Palma ha de prestar atenció especial als detalls del mobiliari urbá, que tot i reunir característiques pràctiques també han de ser elements estètics.

Així, des d’ARCA demanam la retirada de les esmentades papereres i que es cuidi la imatge paisatgística de la ciutat amb molta més sensibilitat.

ARCA oferirà la col·laboració de l'entitat a l’Ajuntament per detectar i cercar solucions a molts altres elements de mobiliari urbà que es poden millorar o evitar.