26 de febr. 2013

ARCA demana civisme i vigilància al conjunt escultòric de Guinovart al Parc de la Mar



El magnífic conjunt escultòric de Guinovart al Parc de la Mar, element davant el qual hem de sentir orgull i admiració, és maltractat per incultura i incivisme.

Diumenge passat mateix, dos joves aficionats a botar obstacles amb les seves bicicletes rossegaven i recol·locaven a la seva conveniència peces de l’esmentat conjunt escultòric. L’objectiu era construir un camí ple d’obstacles per botar a plaer amb les seves bicicletes.

Les esmentades peces ja havien estat arrabassades i qualcuna fragmentada prèviament per altra gent incívica i inculta que és incapaç de contemplar una obra d’art

ARCA sol·licitarà a Cort la restauració de les peces rompudes i que impedeixi que fets com aquest tornin a succeir. També demana que la policia local faci una vigilància i actuï d’immediat quan es rebin denúncies advertint fets com aquest.

Palma ha de mostrar amb orgull el conjunt de Guinovart, una meravella que no pot ser profanada per persones destructores,  ja ho siguin conscientment o inconscientment.

L’incivisme, un gran enèmic del Patrimoni

L’incivisme és un dels principals enèmics del Patrimoni. ARCA està realment preocupada per un fet que en els darrers 15 anys ha anat en augment d’una manera preocupant. Pintades, orins, restes de botellada, fems de tot tipus i menyspreu per tot allò que és públic.

Des d’ARCA creim que el civisme és la millor inversió de futur. El respecte i la responsabilitat individual dels espais comuns són garantia d’estimació i protecció. El contrari, l’incivisme, és insostenible i decebedor. I no tan sols pel Patrimoni, també per qualsevol altre aspecte social.

No tot depèn de les administracions, però, si no hi ha una pressa de consciència individual, l’acció des de qui té el poder és molt poc efectiva. Apel.lam també a la responsabilitat individual i al compromís col·lectiu amb el civisme.

Més informació de l’obra al blog Alta mar de Fabián Montejo http://fabian.balearweb.net/

Título: Conjunt escultòric del Parc de la Mar
  • Autor: Josep Guinovart
  • Realización: Equip Zócalo
  • Fecha: 1984 - 1986
  • Materiales: Marés y cemento armado