14 de febr. 2013

ARCA CELEBRA LA REHABILITACIÓ DEL MOLÍ DES CASTELLET

ARCA com a membre de la comissió pro-molí des Castellet celebra que l’Ajuntament de Calvià i la propietat d’aquest element etnològic, que representa una forta càrrega simbòlica per als veïnats d’aquesta localitat pugui ser finalment rehabilitat després de tres anys de reivindicacions.

La celebració és doble

Per un motiu celebrem que el molí des Castellet sigui rehabilitat, degut al seu pesim estat de conservació, tot i que haurem d’estar alerta de com es du a terme aquesta rehabilitación i que es faci segons els protòcols establerts i utilitzant els materials adients.

L’atre motiu de satisfacció és el premi o la recompensa de la mobilització ciudadana, encapcelada per la comissió pro-molí des Castellet i la seva portaveu, Maria Avellà i altres persones que han estat al front d’aquest causa, perquè creien que era just i necessari preservar aquest element simbòlic del poble de Calvià.

De totes formes, ARCA lamenta que ens haguem d’hagut d’enterar de la notícia mitjançant els mitjans de comunicació i que no hagi estat el propi consistori qui ens hagi informat i que tampoc ens hagi convidat a cap reunió prèvia.

ARCA i la comissió pro-molí des Castellet des d’un primer moment han dut aquest tema al capdavant, foren els primers en denunciar les obres il·legals que es feien al seu entorn, també denunciarem el tancament del camí d’accés i hem demanat reiterades vegades la rehabilitació del molí, presentant 728 signatures al seu favor.

Contínua pendent de solució sobre l’ús del camí d’accés

Crec que d’ara endavant, seria important obrir una línea de diàleg entre totes les parts, perquè Ajuntament, propietat i veïnats puguem arribar a un major consens i solucionar el problema que encara tenim. La indefinició per part de l’Ajuntament de Calvià sobre l’ús del camí d’accés cap al molí des Castellet ens preocupa i crea certa incertesa. Segons les informacions que tenim en el nostre poder, aquest és d’accés públic i així li hem fet saber al consistori.