29 de set. 2010

POWER POINT EN CIRCULACIÓ: PATRIMONI ETNOLÒGIC A SES FONTANELLES, EN PERILL


Des d’ARCA intensificam la campanya per salvar el Patrimoni etnològic de ses Fontanelles.

És imprescindible l'eliminació del macrocentre d’oci que es vol construir junt a ses Fontanelles

Hem posat en circulació un power point on s’explica la gran importància dels elements patrimonials de la franja de terreny agrícola just devora ses Fontanelles.

Aquesta zona ha conservat miraculosament, rastres de les tres activitats econòmiques de platja de Palma abans del turisme:

  1. Pedreres i cases de trencadors de pedra.
  2. Activitat d’extracció de sal amb cases de antics saliners amb volta de canó.
  3. Activitat agrícola, cases pageses, molins, parets de pedra.

Al power point explicam que els màxims representants del Consorci varen rebre, aparentment amb simpatia, la nostra proposta de protecció fa més de un any. Però, un any més tard i per la premsa, ens assabentam que volen destruir tot aquest patrimoni construïnt-hi a sobre un gran centre d’oci i comercial.

En demanar explicacions al Consorci ens diuen que han negociat indemnitzar d’aquesta manera al promotor del Centre d’oci de ses Fontanelles que el Govern va prometre no deixar construir.

No resulta creïble que es pretengui un nou impuls a Platja de Palma i aconseguir uns visitants distints si a la porta d’entrada posam un macrocentre d’oci i comercial. Era això la regeneració? Es aquesta la imatge que volem? Ben segur que no.

Des d’ARCA afirmam que resulta indignant el menyspreu pel Patrimoni demostrat pel Consorci, ja que la persona que va elaborar el catàleg d’elements a protegir per valors patrimonials, sembla que no es va preocupar de mirar què hi havia a aquesta zona, perquè tan mateix ja la consideraven sentenciada. Doncs bé, hi ha gran quantitat de petits tresors a protegir, tot i que molts d’ells estan expressament maltractats.

Aquest power point específic del perill que corre el Patrimoni etnològic de Ses Fontanelles és el primer que hem elaborat. Seguirà un altre que tractarà sobre aquells valors patrimonials que hi ha al conjunt de Platja de Palma, s'Arenal, Son Verí, Cala Blava i que l’actual projecte de regeneració de Platja de Palma no té en compte.

2 comentaris:

La mar y otras anotaciones ha dit...

¿Dónde está este PowerPoint? ¿No lo ponéis en Internet para poderlo bajar?

satalaieta ha dit...

Aquest power point el pots trobar a la xarxa:

http://www.slideshare.net/arcapatrimoni/arca-defensa-patrimoni-platja-de-palma?from=ss_embed

I, efectivament, des d'aquesta adreça el pots davallar (download) al teu ordinador.