7 d’ag. 2008

ARCA demana contundència amb les obres dutes a terme a Son Pieres (Calvià)

ARCA vol denunciar les obres que s’han dut a terme a la possessió de Son Pieres, a pocs quilometres del poble de Calvià.

Cal recordar que aquesta casa de possessió és una de les 34 que es troben catalogades al municipi de Calvià. El seu grau de protecció impedeix per llei, fer obres de reforma que alterin l’originalitat de l’edifici.

La discussió parteix a partir de l’aixecament d’un porxo situat a ponent de les cases, el qual romp amb l’harmonia estètica de l’edifici i suposa un impacte visual i estètic.

Volem lloar la decisió presa per l’Ajuntament de Calvià, el qual ha paralitzat aquestes obres, perquè la llicència concedida no s’adapta al projecte d’execució. En aquest sentit, ARCA demana contundència i que aquest greuge al patrimoni es pugui solventar el més aviat possible, perquè aquest bé catalogat recuperi tot el seu esplendor originari.

Aquest és un cas que ens il•lustra, de com no s’ha de tractar el patrimoni històric, el qual mereix major cura i sensibilitat, perquè és un bé que mereix ser gaudit per tota la societat.


diariodemallorca.es 11-8-2008 Calvià: El Ayuntamiento frena una reforma en la ´possessió´ de Son Pieres