16 de març 2024

ARCA DEMANA QUE ES RECUPERI COM A MÍNIM LA FAÇANA DE L'EDIFICI DEL CARRER POLVORÍ QUE SERÀ ESBUCAT DILLUNS



La casa del carrer Polvorí

TAMBÉ QUE LES OBRES NO FACIN MALBÉ EL QUE QUEDA DE L'ADOQUINAT ESPECIAL DEL CARRER
 
ARCA adverteix que el carrer Polvorí és un dels carrers més singulars del Terreno i que, igual que tota la barriada, ja ha patit massa pèrdues dels seus edificis perquè el planejament no el protegeix prou. 
 
L'edifici que, per motius que no coneixem, va patir un esbucament interior en el transcurs d'unes obres de reforma, és sabut que ha format part de la història del Terreno per tres motius principals: per qui l'ha habitada, el pintor Alexis Macedonski, per les activitats socials que allà es desenvoluparen i també per ser part d'una estampa, d'un paisatge que no hem de deixar esvair. 
 
QUE ES CONSERVI O RECONSTRUEIXI LA FAÇANA
ARCA desitjaria que es conservàs la façana original, que aporta personalitat al carrer, i si per motius de segurerat no és posible, que demanam que es recuperin els materials originals i que es reconstrueixi a la nova construcció.
 
QUE ELS CAMIONS DE LES OBRES NO FACIN MALBÉ L'ADOQUINAT I EMPEDRAT DEL CARRER
 El carrer Polvorí és un carrer adoquinat perquè per alla hi circulaven les vagonetes dels materials cap al Polvorí situat ara dins Bellver. Les obres no l'han de perjudicar
 

MAJOR PROTECCIÓ PEL TERRENO
 ARCA fa anys que demana que s'incrementi el nivell de protecció de tot el Terreno per preservar la seva autenticitat.
 
Aquest detall de conservació de façana seria una petita solució en el camí correcte per preservar la personalitat dels barris de Ciutat.