14 d’oct. 2020

ARCA aconsegueix que quedi sobre la taula la demolició d’una casa de Cala Major; Can Domenge.

 


A petició d'ARCA, el Consell de Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha deixat sobre la taula la llicència de demolició de Can Domenge, una casa que sembla donar nom al carrer on està ubicada: Camí de Can Domenge num. 27 de Cala Major.

ARCA ha sol·licitat que es pugui estudiar la importància de la casa per la història de la barriada de Cala Major. Es tracta de donar l'oportunitat de conèixer, si és possible, els origens de l'immoble, la seva configuració, i l'us que ha tengut durant els més de 100 anys que suposam ha estat allà. Està ubicada a la banda alta d’un turonet, ara ple de pinar, amb vistes sobre la mar a l’alçada de Marivent.

ARCA creu que és possible conservar la perjada de la història i al mateix temps avançar i progressar. Sense conèixer la història i respectar el seu rastre el progrés no és tal.

D’altra banda, de vegades es tracta de negociar amb els promotors el mateix aprofitament, intentant rehabilitar el que hi ha o reubicar les noves construccions.

Aquest temps de marge fins a la propera reunió del Consell de Gerència d'Urbanisme, d'entrada dues setmanes, hauria de servir per avançar en el coneixement d’aquest edifici sense que això impliqui pèrdua de drets per part de ningú: el de conservar la memòria i el benefici dels inversors.