8 de març 2019

ARCA i Cort presenten el programa de visites culturals “Conèixer Palma des de Can Balaguer”.

Llorenç Carrió i Pere Ollers presentant el
programa de visites culturals.
ARCA presenta el programa gratuït per a la ciutadania de visites culturals per Palma que durà per títol “Conèixer Palma des de Can Balaguer”, que compta amb el suport de la regidoria de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma.

A la roda de premsa hi han assistit el Sr. Pere Ollers Vives, president d'ARCA (com a entitat organitzadora) i el Sr. Llorenç Carrió Crespí, regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma (com a institució patrocinadora).

El projecte que donarà inici el proper dissabte 9 de març, compta de sis itineraris històrics i culturals que ens permetran aprofundir en la història i el patrimoni de Ciutat.

El programa que hem dissenyat conjuntament amb la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Palma tendrà com a punt de partida Can Balaguer (Carrer de la Unió, 3. Palma) i està obert per a totes les persones interessades en el coneixement de la història i el patrimoni de Ciutat.

Programa de visites

- Dissabte 9 de març a les 10'30h. “Palma a través de la Poesia i Narrativa”, a càrrec del professor d'història Josep Francesc Borne Mas.

La visita explicarà la història de la ciutat en llocs concrets, on escriptors i poetes han fet referència a les seves obres i ens han deixat un testimoni únic i molt viu d'un moment específic de la nostra història.

- Dissabte 23 de març a les 10'30h. “El desbordament de sa Riera”, a càrrec del llicenciat en història i guia oficial Albert Bouzas. 
PLACES ESGOTADES

La visita ens recordarà un dels capítols més tràgics ocorregut a Ciutat, el 14 d'octubre de 1403, on degut a una riada varen morir aproximadament 5.000 persones. 

- Dissabte 6 d'abril a les 10'30h. “Recorregut per Santa Catalina i es Jonquet”, a càrrec de l'historiador i divulgador Xavier Terrasa García. 

La visita ens permetrà conèixer la història i el patrimoni dels barris més antics fora de les murades de Palma i que presenten una personalitat molt característica i que els fan especialment atractius.

- Dissabte 13 d'abril a les 10'30h. “Bennazar Palma”, a càrrec del professor d'història Josep Francesc Borne Mas.

La visita recordarà l'obra de l'il·lustre arquitecte Gaspar Bennazar Moner (1869-1933), quan es compleixen 150 anys del seu naixement. Un llegat artístic i cultural de primer nivell, present i viu al paisatge urbà de la ciutat.

-  Dissabte 27 d'abril a les 10'30h. “Mites i veritats dels jueus de Mallorca”, a càrrec del llicenciat en història i guia oficial Albert Bouzas.

La visita qüestionarà tota una sèrie de mites al voltant dels jueus de Mallorca per apropar-nos a la realitat d'aquesta comunitat d'una manera més rigorosa i, sobretot, més humana. 

- Dissabte 11 de maig a les 10'30h. “Llegendes de Palma”, a càrrec del gestor cultural i divulgador Joan Antoni Martínez Payeras.

La visita ens permetrà conèixer episodis que es situen entre la història i la ficció, però que alhora conformen un llegat cultural que la nostra societat ha anat transmeten al llarg de vàries generacions.


Totes les visites tendran com a punt de partida: Can Balaguer. Carrer de la Unió, 3 (Palma) i seran totalment gratuïtes.

Informació i reserves a: arcainforma@arcapatrimoni.net

Patrocina: