12 de jul. 2018

Cort consuma la destrucció del paisatge de la ciutat amb la nova normativa d'Ocupació de Via Pública.

La nova normativa d'OVP és vella i caduca. Guanyar mig metre és una presa de pel i un insult a la intel·ligència.

Mampares, jardineres i grans para-sols seguiran privatitzant el sòl públic

És una autèntica vergonya que l'equip de govern de Cort i especialment els responsables de l'àrea, no han atès pràcticament cap de les propostes de grups com ARCA que venim alertant de l'efecte perniciós d'una normativa mal aplicada i amb grans errades de fons.

La nova normativa és pràcticament idèntica a l'anterior en tots i cadaun dels seus punts, excepte en aspectes molt puntuals i absolutament insuficients.

Probibir dins d'un any i mig els tendals, però permetre dues mampares de 1,70 metres d'altura en dos dels laterals endemés de jardineres, farà que l'efecte visual de pantalla paisagística sigui el mateix o pitjor.

Engany i pèrdua de temps
Tot aquest procés ha sigut un autèntic engany i una pèrdua de temps per a la ciutadania compromesa. Cort ni ha escoltat, ni ha consensuat, ni ha rectificat. S'ha limitat a deixar passar el temps per a que tot segueixi pràcticament igual.

ARCA no pretèn l'eliminació de cap terrassa. Sols demanem recuperar el paisatge urbà i per aquest motiu que sol es permetin cadires, taules i para-sols de forma que la terrassa sigui el més transparent possible.

És una proposta senzilla que és fàcil d'entendre. Però l'equip de govern de Cort vol que siguin havent pizarres de propaganda de paelles, begudes i pizzes de fins a 1,20 metres d'altura, dos per terrassa amb mampares, barreres, cossiols i jardineres, tot per fer malbé la imatge de la nostra ciutat.

Francament creim que les nostres propostes no perjudiquen al negoci de ningú, al contrari, millorar la imatge de la ciutat va a favor de tota l'activitat econòmica.

Podem i tot l'equip de govern vol els souvenirs de s'Arenal a tots els barris de la ciutat

Així ho permet l'ordenança, exactament igual a l'anterior. Permeten cobrir tota la façana de tot tipus de tavalloles, camisetes, estris de platja, collars, etc, amb tal de que no sobresurtin més de 20 cm de la mateixa. El resultat lamentable, ja el tenim en molts dels carrers del Centre Històric.

Si haguéssim que posar nota sobre la gestió de l'Ordenança d'Ocupació de Via Pública per part de l'equip de govern seria un zero rotund i lamentable. Pagarem les conseqüències igual que les esteim pagant ara.


La plaça d'en Coll, la de Santa Fe, la de Weyler, la del Parlament i tants carrers dels barris com a algunes de l'entorn dels mercats municipals, seguiràn sent espais robats.