22 d’oct. 2013

Desestimat el contenciós d'ACCIONA contra la declaració de BIC des Jonquet

ARCA ho celebra i demana un canvi d’actitud en les pretensions urbanístiques d’ACCIONA, que amb aquest contenciós ha demostrat la seva manca de sensibilitat cap a l’interès general i el Patrimoni
La sentència, sòlidament fonamentada, analitza la declaració de BIC des Jonquet i deixa clar que la parcel.la d'ACCIONA s'ubica sobre el talús i forma part del conjunt històric des Jonquet.
La constructora pretenia argumentar que la seva parcel.la havia de quedar fora de la declaració de conjunt històric, fet que hagués estat aberrant. A la sentència queda clar, a l'igual que a totes les declaracions imparcials de tècniques i tècnics, que demostren exactament el contrari: Es Jonquet és una unitat històrica i ha de ser protegida.
ARCA, junt a el GOB, han estat les dues entitats ciutadanes que han participat a aquest judici i el misser Josep Massot, vicepresident de la nostra entitat, ha estat el representant de les dues entitats ciutadanes, a més de l'Associació de Veïnats des Jonquet, qui més ha promogut aquest lluita.

A partir d’ara i superat aquest entrebanc cap a la conservació que havia intentat posar ACCIONA, el Pla Especial de Protecció que s’està redactant, a criteri d’ARCA,  ha de respectar els valors globals de la declaració i  el RESPECTE DE LA INTEGRITAT DEL TALÚS a la parcel.la d’ACCIONA, igual que a la resta.