24 de jul. 2013

ARCA i la Plataforma Salvem Es Jonquet volem manifestar la nostra preocupació per l’afirmació que un tècnic vinculat a ACCIONA pot haver participat a la redacció del Pla de Protecció des Jonquet

Sempre hem considerat el PEP presentat inicialment molt poc protector. Semblava que qui havia redactat el Pla tenia molt poca consideració cap a la declaració del Bé d’Interès Cultural (BIC).

Des d’ARCA i la Plataforma confiam en que aquest fet s’aclari perquè l’interès general i patrimonial ha d’estar per sobre dels interessos particulars de qualsevol empresa.

Que s’abandoni definitivament la idea de construir blocs aliens a la fisonomia de la barriada

A la parcel·la d’ACCIONA a l’interior des Jonquet de cap manera s’ha de permetre la construcció dels blocs que es pretenen encara ara. No tenen res que veure amb la fisonomia de la barriada.
Tampoc es pot consentir foradar el talús per poder accedir-hi a la parcel.la esmentada des del Passeig Marítim ni fer una zona comercial. L’accès ha de ser des del carrer de Montsenyor Palmer. Foradar el talús és incompatible amb la declaració de BIC.

ARCA i SALVEM ES JONQUET DEMANAM ACORD UNÀNIM PELS DETALLS DEL PEP

Totes les al.legacions al PEP presentades per les entitats que subscriuen aquest comunicat han de ser tingudes en compte i així arribarem a tenir un consens absolut per a la protecció real des Jonquet.


El consens entre totes les forces polítiques i la societat seria la major garantia de netedat i defensa dels interessos generals i Patrimonials.