26 d’oct. 2010

ARCA CELEBRA LA FESTA DE TARDOR

JAUME GARAU I SALAS NOMENAT SOCI D’HONOR DE LA ENTITAT

El passat dimecres 27 d'octubre es celebrà la Festa de Tardor a la seu d'ARCA.
Al transcurs de la festa es projectà l’anunci de promoció d'ARCA protagonitzat per l’actriu Cati Solivelles, i el programa titulat: “ARCA: Una mà pel Patrimoni”. Aquests reportatges varen ser iniciativa de IB3 TV i es varen emetre el més d’agost passat.

També s’anomenà SOCI D’HONOR el Sr.D Jaume Garau i Salas, per la seva trajectòria de defensa del Patrimoni.
Jaume Garau i Salas participà, des de els primers moments, justament amb el grupuscle fundacional, en les converses del carrer de Sant Francesc, l’estiu de 1987. En aquells moments va ser aquest grup de persones qui va donar a ARCA les característiques que encara manté avui en dia.
A partir de l’assemblea constitutiva de desembre del mateix any Jaume va ser el primer secretari al llarg de quatre anys.
Són de Jaume la insistència en el patrimoni com quelcom coral, i viu, que subratlla l’aspecte humà i social en la l’entitat. Recordem la campanya de la Gerreria i de sa Riera.
Quan, per motius professionals, Jaume passà a una segona fila de participació dins ARCA, seguí actuant- com és lògic però no freqüent- d’acord amb els principis de la nostra entitat. Per aixó, des de la Conselleria de Turisme, impulsà el projecte “Palma i la mar” amb recorreguts, instal.lacions museístiques i elements propagandístics, per conectar el món turístic i el món patrimonial amb elements atractius i alhora rigorosos i científicament dignes.
Dins aquesta línia de pensament va promoure les adquisicions de Can Serra, el Quarter d’Intendència i Son Real.
Amb Jaume Garau, ARCA sempre ha tengut un soci eficaç un assessor imaginatiu i un amic determinat que –concretament- amb la idea, seva, de fer un centre d’atenció turístic patrimonial, difós i defensat en el seu àmbit d’influència, ha contribuit a salvar Can Weyler, obert el camí a la restauració del casal i donar a ARCA una seu estable per a les seves activitats.

Brindarem pel futur del Patrimoni i el final de festa fou amb bunyolada.