7 de set. 2021

ARCA veu poca ambició per evitar el cablejat en les façanes de Palma.

ARCA TEM QUE EL NOU PLA GENERAL NO SERÀ AMBICIÓS EN EVITAR EL CABLEJAT A LES FAÇANES DE PALMA 

A la reunió del Consell de Gerència d'Urbanisme de Palma celebrada avui, la representant d'ARCA ha demanat qué hi havia previst per evitar la proliferació de cablejat a les façanes. La contesta rebuda ha estat un seguit d'excuses sobre normatives estatals que semblen donar tots els privilegis a les empreses de telefonia, electricitat i televisió per malmenar el nostre paisatge urbà. 

ARCA creu que una ciutat ha de tenir autoritat per evitar els abusos d'algunes empreses. No és acceptable que impunement, amb l'amenaça de no donar subministrament, les empreses estenguin cablejat i tot tipus d'artefactes a les façanes particulars fent negoci i perjudicant l'estètica i l'equilibri de la ciutat. 

Fa més de 6 anys que reivindicam el mateix i no s'ha donat cap passa eficaç. 

Si a Berlín, París o a Edimburg no hi ha un sols cable a la façana, a qualsevol ciutat del territori espanyol hauria d'aconseguir-se el mateix i evidentment a Palma. Si s'ha de fer feina, a més del nou PGOU de la ciutat, també en l'àmbit estatal, es pot fer, ja que tots els partits tenen representants a una o altra institució. Ja duim molt de retard i consideram que no hi ha justificació.