19 d’abr. 2021

ARCA S’UNEIX AL DOL DE LA FAMÍLIA PER LA MORT DEL FOTÒGRAF I COAUTOR DONALD G. MURRAY

 SOCI D’HONOR des de 2014

Avui matí ha mort el Soci d’Honor Donald G. Murray. ARCA lamenta molt aquest traspàs, per bé que fos esperat o després d’una llarga malaltia, perquè amb ell s’acaba una etapa d’estudi i difusió del patrimoni cultural illenc.

                       Pere Ollers (president d'ARCA), Elvira González i Donald G. Murray                         quan foren nomenats socis d'honor d'ARCA el 16 d'octubre de 2014.



Donald Murray, Don com el coneixíem (nat a Toronto, Canadà, 1943) després d’una vida de pilot d’aviació i amb moltes campanyes arreu del món, va recalar a la nostra terra i va formar matrimoni amb n’Aina Pascual. Podem dir també que es va enamorar del paisatge i del patrimoni illenc, començant a col·laborar com a fotògraf especialitzat en publicacions de tot tipus i amb una extensa bibliografia en la qual, per la seva feina professional, figura com a coautor.


Mallorca li deurà sempre l’ull, l’objectiu i la càmera, que sempre va posar al servei del patrimoni cultural i de la seva difusió per a una conservació adient, captant l’essència del llegat històric de Mallorca.

Obres com La Casa y el Tiempo, Jardines de Mallorca, Conventos y Monasterios de Mallorca, La Catedral de Mallorca, Jardines de Palma, Historia e Imágenes, entre moltes altres, quedaran per sempre entre les peces bibliogràfiques d’interès per conèixer el patrimoni històric mallorquí. No debades va col·laborar amb autors cabdals en aquest camp: Aina Pascual (la seva esposa), Jaume Llabrés, P. De Montaner, Gabriel Llompart, CR, i Marià Carbonell, entre molts d’altres.

Jaume Llabrés, Donald G. Murray i Aina Pascual.
 

ARCA va trobar sempre en ell un col·laborador eficaç, sol·lícit i atent, adornat sempre amb un toc d’humor inconfusible i amb aquell saber conèixer i respectar que molt poca gent de fora ha aconseguit, integrant-se perfectament i mantenint el seu caràcter esportista i vitalista.

Per això, ben merescudament, el 2014 ARCA el NOMENÀ SOCI D’HONOR.

El 2018 la Fundació AMICS DEL PATRIMONI li va retre un homenatge de Reconeixement de Mèrits a Santa Magdalena, acte al qual encara va poder assistir.

ARCA s’UNEIX AL DOL DE TOTA LA FAMÍLIA i particularment al de n’Aina Pascual, esposa i coautora.

ARCA comunica que hi haurà una vetlla al Cementeri de Palma (Son Valentí) el proper dimecres 21 d'abril, de 17'00 a 19'00h, i que el funeral s’ajorna sine die, tot recordant les mesures sanitàries.

DESCANSI EN PAU.