9 de març 2021

ARCA demana la catalogació del Parc de la Mar.

El Parc de la Mar és més que un parc, és un símbol d’una qualitat de disseny i integració arquitectònica notable a un entorn d'alt valor patrimonial

 


Ara es preveuen modificacions que podrien alterar el disseny original, com ampliar jardineres i reduir passeig o modificar mobiliari i il·luminació. Aquestes modificacions no poden estar únicament subjectes a criteris puntuals de tècnics o polítics, han de ser intervencions absolutament respectuoses amb el projecte original que ha rebut reconeixement fins i tot internacional.

No hi ha dubte que l’estat de conservació del Parc de la Mar, especialment del seu trespol, necessita feines de manteniment i reparació i substitució, però des d’ARCA consideram que qualsevol intervenció ha d’estar amparada per una fitxa de catàleg que recolli tots els seus valors de disseny i el seu contingut en obres d’art.

El mobiliari urbà que pugui contenir el Parc de la Mar, ha de ser de qualitat que es mereix aquest indret únic i també respondre als criteris de la fitxa de Catàleg.

Tenim, a més la sort, de que podem comptar amb la opinió d'alguns membres de l’equip redactor del projecte i, acollint-nos a la seva autoria, consideram que pot ser molt valuosa la seva opinió i criteri.

ARCA ha fet aquestes consideracions durant la reunió de la Comissió de Centre Històric celebrada avui dimarts.