27 de set. 2019

ARCA ha organitzat el projecte “Vida activa i patrimoni cultural” amb el suport de la direcció insular de Promoció Sociocultural del Consell de Mallorca.

Vestíbul de la seu del Consell de Mallorca amb un grup de la Llar Reina Sofia
ARCA ha organitzat durant aquest mes de setembre un projecte de visites culturals destinades a grups de Tercera Edat que resideixen a distintes residències de Mallorca, el qual duia per títol “Vida activa i patrimoni cultural” i ha comptat amb el suport de la direcció insular de Promoció Sociocultural, que depèn del departament de Presidència del Consell de Mallorca.

Aquesta iniciativa experimental ha volgut atracar el Patrimoni Cultural a un sector de la població que volem que sigui part activa de la nostra societat i pugui valorar, comprendre i apreciar els espais monumentals amb el quals compta la ciutat de Palma.

Les residències de Mallorca que han participat en aquest projecte són la Llar Reina Sofia (18 i 25 de setembre), Borenco (19 de setembre), Hermanitas Los Pobres (24 de setembre) i Llar de Calvià (26 de setembre).

El projecte ha proporcionat servei d'autocar que ha traslladat als residents fins al Centre Històric de Palma i un cop finalitzada la visita, els ha retornat de bell nou a la residència. En aquest projecte, hem visitat i explicat la Seu, la Llotja i la seu del Consell de Mallorca per tal difondre uns valors històrics i culturals i sensibilitzar des del punt de vista artístic.

És prou reconegut en tots els documents oficials que se recomana a totes les persones jubilades que tenguin VIDA ACTIVA, activitats adequades al seu estat físic -com una necessitat de saut-. La vida activa és beneficiosa per a les persones jubilades, per la seva salut i pel seu estat emocional i social; en conseqüència també és beneficiosa per a l'economia de les Administracions Públiques.

Cal recordar, a més a més, que el mateix Consell de Malorca és l'entitat responsable en matèria sociocultural i també de vellesa i serveis socials insulars.

Aquest és un Projecte pilot o experimental que també fàcilment es podrà estendre a totes les residències públiques i concertades, on desitgem que pugui tenir continuitat en un futur.

Recepció oficial


El passat dimecres 25 de setembre assistirem amb un grup de la Llar Reina Sofia i ens va rebre al vestíbul de la seu del Consell de Mallorca, la Sra. Maria Teresa Suárez, consellera de Presidència del Consell de Mallorca, qui fou acompanyada per la Sra. Carolina Abad, directora insular de Promoció Sociocultural, el Sr. Jaume Tortella, vicepresident de l'IMAS, la Sra. Caterina Massuti, directora de la Llar Reina Sofia i el Sr. Pere Ollers Vives, president d'ARCA.