22 de set. 2017

ARCA visita l'exposició dedicada a Antoni Barceló i Pont de la Terra a la parròquia de Santa Creu.

L'historiador Jaume Llabrés es dirigeix als assistents
davant de la parròquia de Santa Creu.
Ahir dijous 21 de setembre realitzarem una visita guiada a l'exposició ANTONI BARCELÓ I PONT DE LA TERRA “CAPITÀ ANTONI” a la parròquia de Santa Creu, a càrrec de l'historiador i comissari de l'exposició Jaume Llabrés.

Es tracta d'una exposició que no és extensa però si intensa perquè aprofita el propi marc de l'església de Santa creu amb els retaules de sant Antoni i Major pagats pel capità Antoni.

Maqueta d'un xàbec, presideix l'entrada a l'exposició.
El motiu d'aquesta exposició es per commemorar el tercer centenari del naixement de l’Almirall Antoni Barceló, destacat membre de l'Armada Española i sobre tot devot feligrès i benefactor de la parròquia de Santa Creu.  Per aquest motiu l'exposició s'aproxima a les donacions que va fer a la parròquia i al seu àmbit domèstic.
En el subsòl d'aquesta capella descansa el
capità Barceló (1717-1797).

Per les persones amants de les Arts Decoratives es mostra al públic peces úniques que mai no s'havien reunit: el llit dit "del General" (s. XVIII), la capa pluvial amb un xabec brodat, la custòdia rococó, una caixa de mariner singular, el seu retrat original d'època i el preciós exvot del Llamp que mostra l'interior de Santa Creu en temps de Barceló.

L'exposició es podrà visitar de dilluns a divendres de 17'30 a 19'30h i dissabtes de 10'30 a 12'30h. Fins al dia 30 de setembre.

Organitza: Parròquia de Santa Creu.