31 de jul. 2017

ARCA envia una carta exigint la reparació per l'informe ofensiu de l'Ajuntament de Palma.

ARCA ha dirigit una carta al batle de Palma demanant la retirada de l'informe de sa Feixina insultant i ofensiu cap a ARCA i altres professionals i també una reparació del dany comès

ARCA ha dirigit una carta al batle de Palma demanant una reparació de l'ofensa i la retirada de l'informe encarregat per l'Ajuntament de Palma i on s'emeten insults i desqualificacions cap a ARCA i cap a diversos professionals que han argumentat a favor del Monument de sa Feixina.

ARCA pensa que és una vergonya inaudita que l'Ajuntament de Palma insulti a diversos professionals coincidents en la defensa de sa Feixina i a una entitat com ARCA, amb 30 anys de trajectòria pública intatxable i que participa de manera altruista a la Comisió de Centre Històric, al Consell de Gerència d'Urbanisme i a quants grups de feina sóm convidats.

Una escalada ofensiva cap a la destrucció
ARCA recorda a la carta que l'Ajuntament ha duit endavant una escalada cap a la destrucció del Monumet de sa Feixina injustificada ja que no figurava a cap dels seus programes electorals. I tampoc no figurava a l'acord de govern, perquè allà tan sols deia "Desmuntar i retirar", fet que per res és sinónim de destruir.

Aquesta escalada cap a la destrucció els ha duit a cercar l'informe sobre els valors patrimonials del Monument (ignorant tots els que demostren que sí hi té), no d'una persona neutral, com és d'esperar d'una institució que representa a tota la ciutadania, sino que han anat a cercar un informe de part, escrit per un destacat representant de l'Associació de Memòria de Mallorca i la Plataforma que cerca la destrucció de sa Feixina.

Creim que ARCA ha demostrat durant 30 anys d'altruisme, representativitat i bon fer a la seva tasca i es mereix el respecte i l'atenció a les seves demandes igual que altres entitats. L'Ajuntament de Palma no tan sols ignora les demandes argumentades i avalades amb desenes de documents i informes per part d'ARCA a favor del manteniment del Monument de sa Feixina, sino que decideixen tan sols atendre les demandes contràries i fer seus els insults cap a ARCA i les persones col.laboradores amb la nostra entitat.

Deixen de banda tècnics tan qualificats com el Cronista de la Ciutat, perquè no hagués fet un informe a mida

És lamentable que l'Ajuntament de Palma hagi contractat un professional deixant de banda tots els professionals o tècnics municipals i que hagin triat precisament un senyor que ja havia insultat públicament a ARCA en els mitjans de comunicació i en un acte del Col·legi d'Arquitectes de reconeixement de l'arquitecte municipal Sr. Federico Climent, molt recordat per tothom, acte al qual ARCA havia estat convidada a intervenir (estant presents representants del Govern Municipal).

La lectura de l'informe és tan esfereïdora que resulta intolerable que l'Ajuntament de Palma l'assumeixi sense més i l'enviï a la Comissió Insular de Patrimoni de Històric. Basta la lectura dels comentaris insultants concrets que fa dels professionals: Lluís Moranta, Begoña Bernal, B. Castaldo, Pere Nicolau, Carlos García-Delgado, Pere Rabassa.

Però els responsables municipals no varen guardar l'informe a un calaix, no. El varen presentar al Consell de Mallorca i l'han defensat al Ple de Palma. Sense ruboritzar-se, sense demanar perdó, sense retractar-se.


Aquesta carta dóna una oportunitat al Batle de rectificar l'ofensa.