5 de gen. 2017

ARCA demana a l'Ajuntament de Palma que actuï urgentment a l'edifici del carrer Gerreria, 10 per evitar la seva degradació

ARCA com a entitat que vetlla per la conservació i preservació del patrimoni cultural de Mallorca veu amb preocupació l'estat de conservació en el qual es troba l'edifici situat al carrer Gerreria, 10 (Palma).

Aquesta setmana va sortir a premsa que l'Ajuntament de Palma havia acordonat la façana d'aquest immoble que dóna al carrer Gerreria degut al desprediment de materials d'aquesta.

A dia d'avui, suposa un perill per a la ciutadania, però també és un perill per a la Ciutat, que pot perdre un dels seus edificis més antics i amb història, datat d'època medieval.

Un edifici catalogat, que no servirà per res sino s'actua urgentment

Aquest immoble figura a la llista dels edificis catalogats per l'Ajuntament de Palma, llavors, cal que el consistori actui d'urgència abans que aquest històric edifci acabi en estat de runa i la seva catalogació, malauradament servirà de molt poc.

ARCA demana una actuació urgent i decidida a la Comissió de Centre Històric

ARCA demana a l'Ajuntament de Palma una intervenció urgent, perque l'edifici situat al carrer Gerreria, 10 no continui avançant cap a un estat degradació absolut i per evitar que s'hagui de declarar com a runa.

També proposa que la Comissió de Centre Històric i Catàleg avalui el greu estat d'aquest edifici i prengui una decisió urgent, per tal d'evitar el seu deteriorament.

La responsabilitat de conservació dels edifici és de la propietat


Cal recordar, que la responsabilitat de conservació dels edificis és sempre de la propietat, però malauradament en aquest cas  no ha estat així, llavors demanem a l'administració local que asumeixi mesures cautelars i sancioni als propietaris que han deixat deteriorar aquest immoble, que forma part del nostre Patrimoni Cultural i de la imatge de Ciutat a recuperar.