22 de des. 2016

ARCA continúa amb la seva campanya d'agressions estètiques de negocis al Centre Històric de Palma.

Colonització estètica d'un edifici del Centre Històric de Palma per un negoci: Visionlab de Plaça Weyler num. 6.

A la denúncia pública d'aquesta setmana ARCA es centra en un negoci ubicat a un lloc ben cèntric i visible de Palma, just front el Teatre Principal, fent cantonada. L'adreça exacta és Plaça Weyler núm. 6.  

Aquest negoci, prou visible, ha decidit col.locar un total de 9 rètols identificatius de la seva marca, cinc amb el nom i quatre amb el logo. Tant a la planta baixa com al primer pis.

Per si això no fos suficient, l'esmentada franquícia ha cobert els dos balcons de ferro del primer pis amb sengles pancartes de lona volguent donar a entendre que els preus són gairebé de fàbrica.

ARCA no dubta en qualificar aquest fet de colonització i apropiació d'un espai paisatgístic de primera magnitud per a benefici propi.

A criteri d'ARCA els incompliments de la normativa que es podrien estar incomplint serien els següents:

1. La normativa no permet als pisos superiors instal.lar rètols comercials. En aquest cas s'han instal.lat quatre.

2. La normativa no permet tapar les reixes dels balcons amb lones de publicitat perquè alteren el conjunt de la façana.

A més, ARCA proposaria que el nombre de rètols permesos a la planta baixa es reduïsin.

També qüestionam la profusió de cartells als aparadors, que fa que la façana sigui un continu publicitari. 

L'Ajuntament de Palma ha de vetlar per la imatge pública de la ciutat, ha de fer complir la normativa i l'ha de millorar.

ARCA demana que l'Ajuntament de Palma que actui evitant fets com aquests que venim denunciant i que tengui una actitud preventiva.

Amb aquesta campanya per posar en evidència els abusos de determinats negocis i també a determinats edificis públics que anirem fent arribar als mitjans de comunicació, ARCA no pretèn actuar contra cap cas concret, sino possar en evidència el constant incompliment de normativa i la passivitat municipal.

Aquesta és el lliurament número 4 de la campanya de denúncia dels perjudicis estètics de determinats negocis a Palma, els anteriors foren els següents:

1. Ñam Ñam. Carrer Unió
2. Tenda Expert. Carrer Sant Miquel i Air Hostess Avinguda Comte Sallent.

3. Llongueras. Carrer Brondo.