30 de març 2015

Recorregut embARCA't: “Visita al barri de Canamunt-Sa Gerreria”.

Joan Ferrer dirigí la visita del passat dissabte.
Fotografia: Roberto Fernández.
ARCA va organitzar el passat dissabte 28 de març una “Visita al barri de Canamunt-Sa Gerreria”, dirigida pel llicenciat en història de l'art Joan Ferrer Ripoll.
 
Joan Ferrer, historiador de l'art i veí del barri, ens va oferir un itinerari personal per tal de poder conèixer una mica millor la història i el present d'aquesta zona tan emblemàtica de Palma. Ens parlà de la història del barri, els antics oficis que s'hi duien a terme, elements patrimonials d'interès, etc. 

Plaça del Mercadal.
Fotografia: Roberto Fernández
També parlarem dels processos especulatius i de destrucció de la fesomia del barri, la "gentrificació", l'ocupació de l'espai públic, art urbà, marginació i les perspectives que té el barri actualment. Amb tot, es va voler provocar una reflexió crítica i oberta als participants de la ruta.

Un cop finalitzada la ruta, el propietari de l'hotel Posada de Terra Santa, el senyor Ignacio Jiménez ens convidà molt amablement a visitar una part d'aquest interessant allotjament turístic i on l'edifici data de 1576.

Seqüència d'arcs de l'antiga seu de la Cúria de
la baronia de Bunyolí, actualment hotel Posada
de Terra Santa. Fotografia: Roberto Fernández.
El més destacat d'aquesta casa (antiga seu de la Cúria de la baronia de Bunyolí), convertida en hotel, ha estat que gràcies a la seva rehabilitació s'ha pogut recuperar la planta baixa gòtica original, amb una seqüència d'arcs gòtics amb accesos des dels carrers Posada de Terra Santa i Pes de sa Farina. Una magnífica intervenció i recuperació, que des d'ARCA aplaudim i valorem enormement.