26 de juny 2014

EL VICEPRESIDENT ROTGER REP A LA “COMISSIÓ LLIMONA-SÓLLER”.

Lluís Castaldo, Joan Rotger, Catalina Sureda i Pere Ollers (ARCA).
Foto: B. Castaldo.
LA COMISSIÓ LLIMONA HA PLANTEJAT AL CONSELL DE MALLORCA LA URGÈNCIA DE DECLARAR BIC EL MONUMENT I CONJUNT ESCULTÒRIC “EL SANT SEPULCRE”.
Després de sol·licitar audiència per explicar personalment el Dossier Llimona i la petició de declaració de BIC per a l'escultura de Josep Llimona al Cementeri de Sóller, la Comissió Llimona ha estat rebuda (Lluís Castaldo, Blanca Castaldo i Pere Ollers d'ARCA) pel Vicepresident Joan Rotger, encarregat de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca i la directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda.
La trobada, durant prop d'una hora, ha estat molt cordial i amb la documentació presentada damunt la taula, demostrant el Vicepresident que està en estudi pels Serveis de Patrimoni. De fet la Direcció Insular compta ja amb una nota o informe redactat per un tècnic de patrimoni.
Durant l'entrevista, el vicepresident Rotger s'ha mostrat molt interessat en conèixer tots els detalls de la situació que envolta el monument funerari, la seva desintegració, la passivitat municipal (hi ha dos escrits del Consell de Mallorca sense contestar), l'actuació del suposat concessionari que sense els permisos ha agafat una part de l'escultura. Així mateix ha demanat per conèixer les obres de Llimona a Mallorca i la situació d'aquestes a altres indrets.
La comissió li ha explicat els valors artístics, històrics i sentimentals del conjunt escultòric del Cementeri de Sóller lamentablement fet malbé. Hem reiterat les dades del nostre Dossier Llimona (escultures a Sóller, a l'església parroquial, medallons als Misteris de Lluc, funeràries a Arenys de Barcelona, per exemple).
El Vicepresident Rotger ha estat d'acord amb la importància del tema perquè es poden trobar casos similars en tots els cementeris de Mallorca. És conscient idò de la repercussió de la solució que s'adopti per a tots aquests casos. Demanarà un informe jurídic sobre el tema.
Finalment, ha manifestat el Sr. Rotger que com a responsables de Patrimoni “ho estudiarem i posarem tot el que estigui en la nostra mà per protegir aquesta escultura” comprometent-se alhora a una resposta.
La Comissió Llimona estima que la feina traçada tot just fa un mes segueix el seu curs i es pot ésser raonablement optimista perquè es confirma l'estudi dut a terme i la correcció de les nostres peticions.