9 d’ag. 2013

ARCA veu amb bons ulls donar un ús viable a les Cases des Carnatge

No obstant s’haurien de posar unes condicions molt estrictes i respectuoses tant per a la rehabilitació com pels usos
Un punt d’informació històrica i naturalística combinat amb un petit bar podria ser una solució.
ARCA fa tems que lamenta la degradació d’aquesta edificació singular.
ARCA es reunirà amb l’administració per poder participar a les decisions sobre es Carnatge
ARCA ha demanat mantenir una reunió amb el regidor de districte, Joan Pau Reus per comunicar-li el nostre parer i les propostes de respecte al patrimoni natural i històric que és necessari tenir. D’altra banda, donar un ús compatible amb el respecte a l’entorn potser una garantia de conservació
Història de les cases

Aquestes cases foren construïdes l’any 1890 per albergar el quart carnatge que es té coneixement, en el seu procés d’allunyament de Ciutat. A diferència d’altres carnatges en què no es donava cap utilitat als animals morts, en aquest carnatge tot s’aprofitava: les pells; el seu, el greix de cavall és el millor per nodrir el cuiro; els ossos, dels quals es feia farina o coles; i la carn, que després de ben cuita, era trossejada i secada al sol, i que després es venia com a pinso per als animals, especialment per als cans llebrers que corrien en el canòdrom.
Foto: Pere Galiana. Any 1999
Els primers 8 anys de funcionament d’aquest carnatge varen estar a càrrec d’un valencià que nomia Blai Real, aquest període va ser molt problemàtic ja les emanacions pestilents es propagaven al Coll que llavors s’estava poblant, la qual cosa va generar fortes protestes.