17 d’abr. 2013

ARCA comença el cicle de visites a la Llotja

ARCA ha començat un cicle de visites a la Llotja gràcies a la col·laboració de la Direcció General de Cultura i Joventut del Govern de les Illes Balears.

Ahir dimarts 16 d'abril es va dur a terme la primera de les tres visites que es tenen programades, baix les explicacions de Gabriel Barceló, gran coneixedor de la història de Ciutat.

Aquests visites pretenen donar a conèixer el monument gòtic civil més important de Mallorca que recentment ha obert les seves portes, després d'haver estat tancat degut a un període de restauració, on una de les intervencions més destacades ha estat substituir la coberta que hi havia per una terrassa, recuperant així el seu estat més original.

Gabriel Barceló explicant a l'interior de la Llotja
Les visites comencen des del carrer de la Pau, 1A de Palma (seu d'ARCA), on es presenta una projecció en diapositives sobre la història i l'evolució d'aquest magnífic monument. Un cop introduït el monument, es realitza un petit itinerari pel barri mariner de Palma, començant pel carrer de la Pau, seguint per Sant Feliu, Montenegro, Apuntadors, carrer de la Mar, Boteria i fins a arribar a la plaça de la Llotja. Un cop allà, voltem l'edifici, per tal de veure la seva part exterior, on hi ha elements escultòrics destacadíssims a tenir en compte.

Finalment, el més especial és poder entrar a l'interior i contemplar el magnífic espai que ens rep. Obra gòtica de primer ordre i un dels grans referents arquitectònics de la Mediterrània.

La visita conclou pujant a la terrassa, per la torre nord-oest, on una escala de caragol ens permet accedir-hi i veure la darrera gran intervenció que ha rebut aquest monument, després del projecte de reforma integral executat per l'arquitecte Pere Rabassa.