23 de febr. 2011

ARCA celebra la troballa de restes hidràuliques, probablement dels banys àrabs d’en Renovard sota Can Weyler


Aquesta troballa confirma les nostres sospites des de fa anys

ARCA durant els 25 anys que ha ocupat el casal gòtic de Can weyler, ha explicat als visitants particulars, institucions i responsables polítics que molt probablement donades la situació geogràfica de l’immoble i amb proves documentals, el subsòl amagava una rica trama hidràulica i més concretament els esmentats banys. Hem de recordar que el segle XIV, l’actual carrer de la Pau rebia el nom de Banys d’en Renovard de Malbosc

ARCA ha dedicat gran part dels seus esforços durant els darrers dos anys per a que l’administració compràs l’edifici. Finalment el Consell de Mallorca i concretament el departament de Turisme i també el de Patrimoni han tengut la sensibilitat suficient.

Ara es tracta de que el projecte de rehabilitació respecti les distintes etapes de l’edifici i la troballa – amb tota la prudència fins a la seva confirmació – serà un element més recuperat pel Patrimoni de Mallorca.

Ha valgut la pena l’esforç de la nostra entitat perquè és molt probable que si Can Weyler l’hagués comprat un particular, no s’haguessin fet les investigacions actuals.

Seria desitjable que totes les administracions siguin del partit que siguin, col·laborin ara i en el futur en aquest projecte patrimonial que va més enllà de lo polític.

Diario de Mallorca 23-02-2011 Hallan los baños árabes d´en Renovard durante la reforma de Can Weyler

1 comentari:

Unknown ha dit...

Simplement cal dir, que ho s'està al 100% amb el patrimoni, independentment de l'indret de Mallorca o de les Illes Balears que es trobi o no fa falta dedicar-s'hi. Per exemple on eren les notícies d'ARCA als mitjans de comuninicació a la aprovació del centre històric de Sineu com a BIC?

De totes maneres, ànims amb la tasca que feieu, sabeu que podeu comptar amb nosaltres.